Εργαστήρι σωματικής έκφρασης σε επαφή με τα βαθύτερα εσωτερικά μας πεδία

Εργαστήρι σωματικής έκφρασης σε επαφή με τα βαθύτερα εσωτερικά μας πεδία 
Μονοήμερο εργαστήρι με τον Peter Deno 
Βαθιά μέσα μας υπάρχουν εσωτερικά πεδία όπου όλες οι διαφορές εξαφανίζονται, όπου συναντάμε ειρήνη και ενότητα. Το εργαστήρι αυτό έχει σαν στόχο να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε αυτά τα εμπνευστικά πεδία, να έρθουμε σε επαφή με τις καλύτερες επιθυμίες του ανθρώπου, να συνδεθούμε με την Ιερή μας διάσταση. 
Θα βιώσουμε ένα προοδευτικό εσωτερικό ταξίδι, χρησιμοποιώντας ψυχοφυσικές ασκήσεις, αυθόρμητες κινήσεις και καθοδηγούμενες εμπειρίες. Κάποιες φορές με μουσική, κάποιες φορές σιωπηρά, δουλεύοντας ατομικά και σε ομάδα. 
Ακούγοντας το σώμα μας μπορούμε να βιώσουμε ένα νέο τρόπο να αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και να ερχόμαστε σ επαφή με άλλους, και να νιώθουμε συνδεδεμένοι με το όλο. Θα είναι μια μέρα εξερεύνησης και ανακάλυψης, και θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα με καινούρια εργαλεία. 
Αυτό το εργαστήρι είναι σχεδιασμένο για άτομα κάθε ηλικίας και δεν απαιτείται ειδική εκπαίδευση και προετοιμασία. Η κατανόηση θα εξαρτηθεί από τη διάθεση να είμαστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες μέσα σε ένα ομαδικό περιβάλλον. 
Η σωματική έκφραση σαν όργανο μετάδοσης του Ιερού. 
Στα εργαστήρια καθοδηγούμε τους συμμετέχοντες να βιώσουνε το σώμα τους σαν όργανο για τη μετάδοση εσωτερικών περιεχομένων και να ανακαλύψουν ένα βαθύ πεδίο όπου όλες οι διαφορές εξαφανίζονται, όπου ενώνονται και συγχωνεύονται τα πιο υψηλά συναισθήματα. 
Να ακούς το σώμα, τις εσωτερικές εγγραφές, την παρουσία των υπολοίπων και την αντίληψη του εσωτερικού πεδίου όπου όλα ξεκινούν, αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία με τα οποία δουλεύουμε. Είναι σίγουρο ότι ο βαθμός εμβάθυνσης θα εξαρτηθεί από την ενεργή και δημιουργική συμμετοχή ως μέρος των ασκήσεων. 
Δε χρειάζεται οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν χορό ή θέατρο. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει. Συστήνεται να φοράμε άνετα ρούχα. 
Η σύστασή μας είναι να προσπαθήσουμε ένα εσωτερικό άνοιγμα με απόλυτη εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας και τους άλλους συμμετέχοντες για να δημιουργήσουμε ένα ρευστό και ανοιχτό σε νέες ιδέες περιβάλλον, να μπορέσουμε να τις εξερευνήσουμε και να κατασκευάσουμε ένα μονοπάτι από συγκεκριμένες εγγραφές που θα χρησιμέψουν στο χτίσιμο της εσωτερικής ενότητας. 
Να δημιουργήσουμε μια εμπειρία με νόημα που να μπορέσει να ξυπνήσει μια επαφή με την Ιερή διάσταση αυτό είναι το βασικό μας κίνητρο γι αυτές τις συναντήσεις που είναι εμπνευσμένες από το Μήνυμα του Silo. Τι έχουν πει άτομα που συμμετείχαν σε αυτό το εργαστήρι: 
«Καθώς προχωρούσαμε μπήκα προς τα μέσα και ήρθα σ επαφή με ένα κομμάτι μου που σπάνια συνειδητοποιώ ότι βρίσκεται εκεί. Από αυτό το εσωτερικό πεδίο κατάφερα να αφήσω τις αναστολές μου και να επικοινωνήσω ό,τι το σώμα μου ζητούσε πολύ καιρό να εκφράσει.» 
«Για πρώτη φορά ένιωσα συμφιλιωμένος με το σώμα μου και ένιωσα την εσωτερική ομορφιά του ανθρώπου.» 
«Ένιωσα μια βαθιά πίστη στον εαυτό μου και στους άλλους που ήταν τελείως καινούρια για μένα.» 
«Ξεκαθαρίστηκε μέσα μου η σχέση ανάμεσα στο Ιερό και το σώμα, όχι σαν ιδέα, αλλά σαν εμπειρία.»  
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 
Φορέστε άνετα ρούχα και όποιος θέλει να φέρει ένα μαξιλαράκι για τα γόνατα. 
Επίσης, να φέρετε κάποιο σνακ γα τα διαλείμματακαφέ και ελαφρύ φαγητό για το μεσημέρι. 
Ημέρα διεξαγωγής σεμιναρίου: Κυριακή,  11/05/2014,ώρα άφιξης:10:30, Έναρξη αυστηρά στις 11:00 έως και τις 20:00. Τόπος διεξαγωγής: ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ 14η Μέρα- Καλλιρρόης 10, στάση μετρό Ακρόπολη. 
Μέγιστος αριθμός ατόμων 25 άτομα. Το κόστος του εργαστηρίου θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών και υπολογίζεται από 20 έως 25 ευρώ. Καλύπτει το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου του Peter από την Ολλανδία και τα έξοδα της αίθουσας. Επισημαίνεται ότι δεν θα πληρωθεί ο Peter για το εργαστήριο και το παρέχει δωρεάν.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario